Skunkfrø

 

Hvad er skunkfrø?

Når vi snakker om forskellige former og typer af cannabis, er det ofte den samme type vi gentager, nemlig skunk. Men hvad er forskellen på skunk, hash og weed? Dyk ned her på siden og bliv klogere!

Skunkfrø er cannabis

For at starte et sted, skal vi have undersøgt hvilken størrelse skunk er først og fremmest.

Skunk er cannabis, men cannabis anses hos mange også som hash og marihuana som også er helt korrekt, da de alle er at finde i det man kalder cannabis-familien. Skunk er også et produkt som indeholder store mængder af THC, som kommer fra de forældede cannabisplanter. Det er ved THC vi finder det euforiserende stof, som skaber følelsen af at være høj. I forhold til normal hash som indeholder 10-40% THC, har skunk et indhold på 10-30% THC, hvor standarden vil ligge på de 15%.

Hvis vi skal tale en smule og skunkens historie, skal vi helt tilbage til 1970’erne hvor skunkfrøene for første gang blev til. Skunken var en variation af den cannabisplante og består i dag af en krydsning mellem tre forskellige cannabisplanter.

Skunkfrø og cannabisfrø er under samme betegnelse

Når vi taler om skunkfrø og cannabisfrø er vi inde under samme betegnelse, da skunk ses som værende en cannabissort, men anses som et højt kvalitetsprodukt grundet dens høje effektivitet.

Planterne som producerer de cannabisfrø vi kender i dag, hedder Cannabis Indica og Cannabis Sativa, hvor en krydsning af disse to planter også kaldes Ruderalis. I dag ses den mest udbredte skunk at komme fra Cannabis Sativa planten, da det er her vi findet det højeste indhold af THC. Ved skunken som stammer fra Cannabis Indica finder vi et lavere indhold af THC, dog ses denne sort at have et højere indhold af cannabidiol, som er med til at forsinke nedbrydelsen af THC i kroppen.

Ved den sidste sort finder vi krydsningen af de to planter Cannabis Sativa og Cannabis Indica, nemlig Ruderalis. Her finder vi også et lavt indhold af THC, dog kan denne plante klare et hårdere klima.

Hvordan ses de danske retningslinjer for skunkfrø?

I dag er det ulovligt at plante eller dyrke alle former for planter eller frø som indeholder cannabis. Dog ses der at være en undtagelse i lovgivningen som nemlig er cannabisfrø.

Samtidig er det en mulighed at få tilladelse til at dyrke cannabis, hvis det har et formål indenfor industrielt eller medicinsk forbrug. Dog skal disse cannabissorter max indeholde 0,2% THC gennem en godkendelse af Europa-Kommissionens liste over godkendte hampsorter.

Hvis du ønsker at dyrke din egen cannabis privat, kan dette lade sig gøre hvis det er muligt at opnå en lægeerklæring eller recept og cannabissorten indeholder under 0,2% THC. Et sted hvor lovgivningen ser en smule anderledes ud, er i Holland. I Holland er det lovligt at byde på skunk og hash i hele landet, og kan blandt andet købes hos deres populære coffeeshops, som har en skabt en stor turisme attraktion fra personer verden over.