Hashplante

Hvad er en hashplante?

Hash har eksisteret i flere hundrede år og blev hovedsageligt brugt i Afrika og Mellemøsten. Da europæerne koloniserede det nordlige Afrika, begyndte de også at importere det til deres lande. Hash blev som så mange andre stoffer anvendt af digtere og kunstnere for at få inspiration til deres arbejde.

I dag bruger folk over hele verden stadig hash til rekreative og medicinske formål. Folk i Mellemøsten har siden tidernes morgen røget hash og blevet ved lige siden. Efterhånden som hashplanter langsomt vinder accept i USA, bruger amerikanerne det mere og mere. 

Kan man dyrke hashplanter i Danmark?

Indendørs kan du dyrke hashplanter året rundt, det kræver blot det rette miljø for blomstringen. Det kræver lampe for varme, ventilation for optimal indeklima og så det perfekte miljø skabes.

Det er en anden sag med udendørs plantning. Her er det oftest de auto blomtrende hashfrø som anvendes. Livscyklussen på dem er kortere og de dyrkes hurtigere end andre sorter. Det passer godt til det nordlige klima, som vi i Skandinavien er underlagt. En automatisk blomstrende hashplante er et sikkert valg for blomstring, fordi de hashfrø kræver minimal overvågning til dagligt. Det har været et let valg for hobbylandbrug gennem årtier.

Er det lovligt at dyrke hashplanter i Danmark?

Det er IKKE lovligt at dyrke hashplanter i det danske land. Den danske lovgivning på dette område ulovliggører alle former for dyrkning af hashfrø i danske hjem. Du må gerne præsevere, altså opbevare og udstille købte hashfrø derhjemme, uden at gro det. 

Der er enkelte virksomheder i Danmark, der har fået lov til at dyrke hashplanter i Danmark, men de har også gennemgået ansøgning og indsamlet de relevante tilladelser, for overhovedet at komme i betragtning til at gro planterne i Danmark. 

Ønsker du at læse mere omkring reglerne for hashplanter i Danmark, så kan du læse mere på lægemiddelsstyrelsens hjemmeside, så vil de tage dig gennem dine spørgsmål du måtte sidde med.

Burde hashplanter være lovlige i Danmark?

Debatten omkring, hvorvidt hashplanter skal legaliseres, er en hård debat. Til tider ser begge sider ud til at føre overbevisende argumenter, men legalisering er helt klart vejen frem.

Cannabis er langt det mest almindeligt forbrugte ulovlige stof i verden. Et sted tæt på 150 millioner mennesker rapporterer årligt regelmæssigt brug af hash.

Handlingen med legalisering af hashplanter indebærer fjernelse af de lovlige begrænsninger omkring hashplanten og dens anvendelse. Forskellige lande og regeringer kan tage forskellige tilgange til legalisering af hash. Nogle kan muligvis fuldt ud legalisere dyrkning, salg, forarbejdning og brug af hashplanter og dets derivater, mens andre kun muligvis legaliserer salg til medicinsk brug eller kun legaliserer produktion og salg af hashfrø, mens de forbyder produktion af cannabis derivater som ekstrakter og spiselige fødevarer.